Tura in Dobrogea de Nord: Cerna – Cernavoda 25-26 septembrie 2021

Toamna asta am decis sa incercam un traseu nou, pe care l-am ginit cand am mai fost la munte in Macin, niste munti cu totul speciali care au marele avantaj ca nu au ursi, pentru unii pe care ii cunosc eu.

Traseul a fost facut in 2 zile, e e foarte lejer. In prima zi sunt vreo 50 de km si in cea dea doua cam 40, putine urcari, multe coborari si sosea de calitate buna (cu exceptia unei portiuni la inceput in ziua 2). Peisajul este superb, pe langa cursul dunarii vechi.

Masini sunt putine, drumurile nu sunt circulate pentru ca exista DN-uri pe langa mult mai ok pentru masini.

Dezavantajul acestui traseu este ca este nevoie de o masina atat pentru a incepe traseul, cat si pentru a-l termina, pentru ca ultimii 10 km spre Harsova sunt pe DN si nu prea sunt de facut pe placa.

ZIUA I

Prima zi deci incepe cu scularea dimineata, si un drum de 3h pana la inceputul traseului. In satul Cerna asfaltul este impecabil si drumul este inconjurat de campuri de canepa , cu mirosul specific.

Incepe tura

Putin mai incolo s-a stricat un pic asfatul dar nimic extraordinar.

asfalt un pic mai prost

Satele din zona erau putin populate de caini ceea ce era un mare avantaj. Ne-am oprit traditional la diferite birturi sa gustam berile locale.

prin sate

Am dormit la o pensiune misto pe malul Dunarii in harsova, care din pacate pare sa se fi inchis acum.

dimineata la pensiune

Acesta este filmul din ziua 1

ZIUA II

A doua zi ne-am trezit mai tarziu, si am mers cu masina inapoi pe DN pana la inceputul traseului pe ziua aceasta, mai scurt.

Noi am facut o greseala si am luat-o pe acest traseu pentru ca primii 10km au avut asfalt cam naspa desi era coborare, ar fi trebuit sa venim pe partea cu Ciosca si Horia care era mult mai ok.

Am coborat intr-un sat de lipoveni care vorbeau rusa pe strazi.

in satul cu lipoveni

Drumul ne-a purtat iarasi pe langa Dunare.

pe langa Dunare

In total astazi am facut pana in 40 de km, ne-am urcat in masina la ultima panta inainte de Cernavoda, unde si masinile au devenit mult mai dese.

Acesta este filmul cu ziua 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.