BIOS update – i’m fucked

M-a mancat rau de tot in cur sa fac un update de bios la laptopul meu Toshiba satellite p200 … si asta din vina imbecililor de la toshiba care nu au reusit sa faca niste drivere de power management care sa mearga (f multi au problema asta), care este un dezastru pentru un laptop ….

Am downloadat frumos softul lor de pe site, l-am pornit cu incredere … si dupa vreo 15 – 20 de secunde s-a blocat elegant, si s-a restartat …. Ca sa vad un mare ecran negru dupa asta, evident bios futut – nu mai merge nimic.
Dupa disperarea de rigoare, in care mi-am dat seama ca singurul device cu procesor din casa era mobilul meu windows (laptopul vechi vandut in aceeasi zi!), am inceput sa caut pe google solutii cu laptopul unui prieten …
Initial pare ca sunt sperante: la biosurile Phoenix exista un mod de recovery in care se poate intra apasand Fn – B (sau Fn – Esc) in timp ce este introdus cablul de power si se apasa butonul de power on. Laptopul intra in acest mod si e capabil sa booteze dupa o disketa pe usb. Pe disketa se pune phoenix crisis recovery disk, si … dumnezeul cu mila.
Am cumparat o unitate (70 ron – nec), si am incercat … desi pare ca citeste disketa cam 1 minut (deci are timp sa citeasca fisierul de 1 mb -> bios-ul), nu am nici un rezultat. Deci cred ca am ramas cu un “expensive paper weight” cum zic americanii .. futui!

One thought on “BIOS update – i’m fucked”

  1. sa-ti bagi pula in ele de toshiba ca sunt basinoase rau, am si eu antecedente cu modele mai vechi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.